TRIGLA PEČENÁ S CVIKLOU V ALOBALE
Úžasná ryba s prílohou pripravovaná v jednej alobalovej taštičke. Chuť sladkej cvikle s jemným podtónom citrónovej vône dopĺňa lahodná chuť ryby, pripravenej vo vlastnej šťave.
POSTUP:
Najskôr okrájame cviklu a nakrájame ju na kolieska. Následne opláchneme a osušíme vypytvanú rybu. Alobal pokvapkáme olivovým olejom a na takto pripravený alobal položíme kolieska cvikly. Cviklu osolíme, okoreníme a na vrch položíme bobkové listy s kolieskami citrónu. Na takto pripravenú zmes následne uložíme rybu Trigla, ktorú sme vopred osolili. Kľudne môžete zvoliť aj iný typ ryby. Do alobalu pridáme aj 2 strúčiky cesnaku a všetko dôkladne zbalíme, tak že vytvoríme z alobalu taštičku. Ešte pred zabalením, môžeme všetko pokvapkať pár kvapkami olivového oleja. Takto pripravenú taštičku vložíme do vopred vyhriatej rúry na 18-20 minút pri teplote 200 °C. Ryby môžeme tiež pripraviť na grile.