Najskôr pred použitím slávok, musíme zistiť, ktoré slávky sú použiteľné a očistiť ich. Použiteľnosť slávok zistíme najlepšie tak, že ich vložíme do studenej vody a tie, ktoré sa nezatvoria sú už nepoužiteľné. Následne slávky, ktoré sa dajú použiť očistíme nožom a zbavíme ich drobných nečistôt na povrchu. Po očistení môžeme slávky použiť. Do rozpáleného hrnca alebo panvice pridáme pár kvapiek olivového oleja a vložíme najemno nakrajaný cesnak. Cesnak chvíľu orestujeme, do zlatista a pridáme slávky. Slávky restujeme, pokiaľ sa neotvoria. Potom k nim pridáme čierne olivy a cherry paradajky. Chvíľu všetko spolu restujeme a potom podlejeme bielym vínom. Z vína necháme v panvici alebo v hrnci odpariť alkohol, všetko osolíme, okoreníme a prikryjeme približne na 5 minút, pokiaľ všetky suroviny nezmäknú. Pred dokončením pridáme maslo a najemno nasekanú petržlenovú vňať. Servírujeme s pečivom, najlepšie opečením.