PRAŽMA S RYŽOU A MANGOVOU SALSOU

Obľúbená ryba – Pražma sa dá pripraviť na niekoľko spôsobov, rôznymi technikami varenia. Najjednoduchšia a možno aj najlepšia príprava tejto ryby je len jednoducho ju osoliť, okoreniť a tepelne spracovať. Chuť ryby je týmto spôsobom zachovaná a ďalšie chute pokrmu dotvárajú iné súčasti taniera. V tomto prípade je to salsa zo sladkého manga doplnená o sladko – kyslú chuť limetky a jemne pikantnej mäty. Celý pokrm doladí príloha neutrálnej chuti, ktorou je jednoznačne ryža.

INGREDIENCIE:

  • 2 pražmy
  • 130g ryže
  • 1 mango
  • hrsť mäty
  • 2 limetky
  • olivový olej
  • voda
  • soľ, čierne korenie

POSTUP:

Rybu očistíme, opláchneme a osušíme. Osolíme a okoreníme ju z každej strany, aj z vnútornej. Rozpálime panvicu, pridáme pár kvapiek olivového oleja a do rozpálenej panvice vložíme rybu. V panvici ju pripravujeme z oboch strán dozlatista. Následne rybu vložíme do vopred vyhriatej rúry na 190°C na približne 5 – 7 minút.  Ryžu pripravíme podľa návodu. Mangovú salsu pripravíme veľmi jednoducho. Okrájane mango nakrájame na malé kocky. V miske ho zmiešame so šťavou z dvoch limetiek a mätou. Premiešame a servírujeme spolu s pražmou a ryžou.