POLIEVKA Z HOKKAIDA S KREVETAMI

Tekvica hokkaido je dobre známa. Jej nezameniteľná chuť je veľmi obľúbená. Táto sladká chuť doplnená o trochu korenistého kari, pikantného kajenského korenia a sladko – kyslej limetky je priam čertovská kombinácia. Celú chuť tejto lahodnej polievky dopĺňajú chutné grilované krevetky

INGREDIENCIE:

  • 1 tekvica hokkaido
  • 12 kreviet
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľu
  • 2 limetky
  • 1,2 l zeleninového vývaru / vody
  • 1 ČL kari
  • 1 ČL kajénského korenia
  • soľ, čierne korenie
  • olej

POSTUP:

Ako prvé rozkrojíme tekvicu Hokkaido a vydlabeme pomocou lyžice z nej vnútornú dužinu. Tekvicu rozkrájame na menšie kúsky a spolu aj z vonkajšou šupkou ju budeme piecť. Ešte pred pečením ju však osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom. Pre zvýraznenie chute ju posypeme kajenským korením. Korenie je dosť ostré, tak ho môžete vynechať. Takto pripravenú tekvicu položíme na pekáč, kde sme predtým položili papier na pečenie. Pečieme vo vopred vyhriate rúre na 220 °C približne 35 – 40 minút. Upečenú tekvicu olúpeme od šupky a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu a cesnak nakrájame najemno a pridáme restovať do rozpáleného oleja v hrnci. Keď cibuľa s cesnakom začína chytať zlatistú farbu, pridáme tekvicu Hokkaido a pokračujeme v restovaní. Po chvíli zasypeme všetko lyžičkou kari a zalejeme vývarom alebo vodou. Pod pokrievkou varíme približne 25 minút.  Po uplynutí času, polievku pomocou mixéra rozmixujeme a dochutíme šťavou z limetiek, soľou a čiernym korením. Na rozohriatej panvici opečieme krevety z oboch strán. Servírujeme spoločne polievku s krevetami.