Ako prvé pripravíme bylinkové maslo. Maslo necháme chvíľu odložené mimo chladničku, aby zmäklo. V miske zmiešame nasekané bylinky so zmäknutým maslom. Pre výraznejšiu chuť k rybám doporučujem pridať do masla ešte kôru z jedného citróna. Maslo v poslednej fáze nesmieme ešte zabudnúť osoliť. Výber byliniek je len na Vás. Všetko spolu premiešame, zabalíme do potravinovej fólie a vytvoríme z mäkkého masla valček. Takto pripravené maslo dáme stuhnúť do chladničky. Po stuhnutí, polovicu masla použijeme na rybu pri pečení a druhú polovicu necháme ešte tuhnúť v chladničke. Vypitvaného a umytého pstruha, osušíme, osolíme, okoreníme a vložíme do pekáča, kde sme predtým pridali pár kvapiek olivového oleja. Dovnútra, aj na povrch pstruha pridáme nakrájané bylinkové maslo a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na približne 15 minút pri teplote 220°C. Pri servírovaní poukladáme zvyšné bylinkové maslo na pstruha a môžeme servírovať, najlepšie s pečivom.