KREVETY SO SHITAKE,BABY HRÁŠKOM A JARNOU CIBUĽKOU V OMÁČKE S CURRY PASTOU

Obľúbené krevety s čerstvými shitake hríbmi, výraznou jarnou cibuľkou a sladkými strukmi baby hrášku v dokonalej prevoňanej omáčke s curry pastou tvoria chutné a voňavé jedlo v zdravom štýle, ktoré je ideálne podávať s ryžou. Pre krásny pocit z dokonalosti jedla a pôžitku z chuti je ideálne toto jedlo jesť paličkami pri dobrom zelenom čajíku.

INGREDIENCIE:

  • 10-12ks kreviet
  • 1PL nakrájaného zázvoru
  • 60g Shitake hríbov
  • 50g baby hrášku
  • 2 jarné cibuľky
  • 1PL ustricovej omáčky
  • 1PL žltej curry pasty
  • 1PL sójovej omáčky
  • 2 naberačky vývaru (zeleninový, kurací)
  • chilli
  • olej

POSTUP:

Ako prvé na rozpálenom oleji v panvici orestujeme očistené a olúpané krevety, až dokiaľ nebudú ružové. Keď majú krevety ružovkastú farbu, vytiahneme ich. Pridáme do panvice a restujeme nakrájaný zázvor a trochu chilli (môžeme vynechať). Následne nakrájame na menšie kúsky hríby shitake, struky baby hrachu a jarné cibuľky. Všetku zeleninu pridáme restovať do panvice k zázvoru a chilli. K restovanej zelenine pridáme ustricovú omáčku, žltú curry pastu a sójovú omáčku. Všetko necháme chvíľu skaramelizovať a pridáme 2 naberačky vývaru, poprípade vody. Do omáčky so zeleninou pridáme naspäť krevety a chvíľu ešte povaríme, dokiaľ omáčka trochu nezhustne. Ideálne je podávať toto jedlo s jasmínovou ryžou.