KREVETY SO SHITAKE,BABY HRÁŠKOM A JARNOU CIBUĽKOU V OMÁČKE S CURRY PASTOU
Obľúbené krevety s čerstvými shitake hríbmi, výraznou jarnou cibuľkou a sladkými strukmi baby hrášku v dokonalej prevoňanej omáčke s curry pastou tvoria chutné a voňavé jedlo v zdravom štýle, ktoré je ideálne podávať s ryžou. Pre krásny pocit z dokonalosti jedla a pôžitku z chuti je ideálne toto jedlo jesť paličkami pri dobrom zelenom čajíku.
POSTUP:
Ako prvé na rozpálenom oleji v panvici orestujeme očistené a olúpané krevety, až dokiaľ nebudú ružové. Keď majú krevety ružovkastú farbu, vytiahneme ich. Pridáme do panvice a restujeme nakrájaný zázvor a trochu chilli (môžeme vynechať). Následne nakrájame na menšie kúsky hríby shitake, struky baby hrachu a jarné cibuľky. Všetku zeleninu pridáme restovať do panvice k zázvoru a chilli. K restovanej zelenine pridáme ustricovú omáčku, žltú curry pastu a sójovú omáčku. Všetko necháme chvíľu skaramelizovať a pridáme 2 naberačky vývaru, poprípade vody. Do omáčky so zeleninou pridáme naspäť krevety a chvíľu ešte povaríme, dokiaľ omáčka trochu nezhustne. Ideálne je podávať toto jedlo s jasmínovou ryžou.