KREVETY DUSENÉ S BATÁTMI V LIMETKOVEJ OMÁČKE

Krevety sú morské plody, ktoré sa dajú skombinovať s rôznymi surovinami. Ideálne sú v spojitosti s citrusmi a z tohto dôvodu som vymyslel tento unikátny recept na spojitosť kreviet so sladko – kyslou limetkovou šťavou a sladkými batáty zemiakmi.

INGREDIENCIE:

  • 12-14 kreviet
  • 2 stredne veľké batáty
  • 2 paradajky
  • 2 limetky
  • olivový olej
  • soľ
  • čierne korenie

POSTUP:

Ako prvé očistíme a nakrájame batáty na menšie kocky. Tieto kocky batáty zemiakov pred dusením, vložíme na chvíľu (približne 2-3 minúty) do vriacej vody, aby sa nedusili zbytočne dlho, nakoľko krevetám stačí príprava len  pár minút. Medzitým očistíme krevety a paradajky nakrájame na kocky. Paradajky, krevety, batáty osolíme a okoreníme. Buď budeme suroviny v zapekacej miske vrstviť, alebo ich poukladáme svojvoľne. Keď sú v miske všetky suroviny vložené, zalejeme ich šťavou z limetiek. Zapekaciu misku prikryjeme a dáme dusiť do vopred vyhriatej rúry pri teplote 190°C približne 12 minút.