GRILOVANÉ SÉPIE V PRŠUTOVOM KABÁTIKU NA FAREBNOM ŠALÁTE Z CHERRY PARADAJOK

Výborné grilované sépie v pršutovom kabátiku sú dokonalou lahôdkou na letné teplé dni vonku na terase. Takto pripravené lahodné sépie podávané na farebnom šalátiku sú výborným pokrmom pripomínajúcim morskú atmosféru.

INGREDIENCIE:

  • 8-10 sépií
  • 8-10 plátkov pršutu (poprípade inej sušenej šunky)
  • 350g cherry paradajok
  • 3 jarné cibuľky
  • 50g olív
  • olivový olej
  • kôpor
  • 1 citrón
  • soľ, čierne korenie 

POSTUP:

Ako prvé očistíme sépie, poprípade sme kúpili očistené. Môžeme ich trochu narezať, ale len jemne, aby sa nám na grile nestáčali. Pokvapkáme ich citrónom a obalíme v pršute. Necháme ich stranou chvíľu odležať a zatiaľ pripravíme šalát. Ako prvé nakrájame cherry paradajky. Ja som zvolil 3 farby cherry paradajok pre krajší výsledný efekt, ale stačí použiť len jednu farbu cherry paradajok. Taktiež nakrájame jarnú cibuľku a pridáme ju k cherry paradajkám. K zelenine ďalej pridáme hrsť nasekaného kôpru, olivy a všetko pokvapkáme trochou olivového oleja. Pridáme kôru a šťavu z polovice citrónu, osolíme, okoreníme a všetko dôkladne premiešame. Sépie v pršute položíme na rozpálený gril a z každej strany grilujeme do zlatista. Sépie, ako aj iné morské plody netreba dlho tepelne upravovať, postačí 5 – 7 minút.