TRIGLA PEČENÁ S CVIKLOU V ALOBALE

Úžasná ryba s prílohou pripravovaná v jednej alobalovej taštičke. Chuť sladkej cvikle s jemným podtónom citrónovej vône dopĺňa lahodná chuť ryby, pripravenej vo vlastnej šťave.

INGREDIENCIE:

  • 1 ks ryby Trigla
  • 3 menšie červené cvikle
  • 4 bobkové listy
  • 1 citrón
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ, čierne korenie
  • olivový olej

POSTUP:

Najskôr okrájame cviklu a nakrájame ju na kolieska. Následne opláchneme a osušíme vypytvanú rybu. Alobal pokvapkáme olivovým olejom a na takto pripravený alobal položíme kolieska cvikly. Cviklu osolíme, okoreníme a na vrch položíme bobkové listy s kolieskami citrónu. Na takto pripravenú zmes následne uložíme rybu Trigla, ktorú sme vopred osolili. Kľudne môžete zvoliť aj iný typ ryby. Do alobalu pridáme aj 2 strúčiky cesnaku a všetko dôkladne zbalíme, tak že vytvoríme z alobalu taštičku. Ešte pred zabalením, môžeme všetko pokvapkať pár kvapkami olivového oleja. Takto pripravenú taštičku vložíme do vopred vyhriatej rúry na 18-20 minút pri teplote 200 °C. Ryby môžeme tiež pripraviť na grile.