KREVETY V LIMETKOVEJ OMÁČKE S GRANÁTOVÝM JABLKOM

Obľúbené a populárne krevety sú dokonalým pokrm, nielen v morských oblastiach. Limetka je ingrediencia, ktorá dokonale naštartuje a doplní ich výbornú chuť. Jemne kyslá omáčka doplnená o sladko – trpké granátové jablko je ideálna kombinácia k lahodným krevetám.

INGREDIENCIE:

  • 12 – 14ks kreviet
  • 1 granátové jablko
  • 1 limetku
  • 1 stredne veľkú červenú cibuľu
  • hrsť koriandru 
  • olivový olej
  • soľ
  • čierne korenie 

POSTUP:

Ako prvé očistíme krevety. Do rozpáleného olivového oleja v panvici pridáme očistené krevety, ktoré chvíľu orestujeme. Po chvíli k nim pridáme najemno nasekanú červenú cibuľu a na malé kocky nakrájanú limetku. Ďalej túto zmes restujeme. Granátové jablko rozkrojíme na polovicu a do panvice vytlačíme z neho šťavu, aj s dužinou. Všetko spolu restujeme, až pokiaľ nám omáčka nezhustne. Tesne pred servírovaním pridáme nasekaný koriander, dochutíme soľou a čiernym korením. Servírujeme s pečivom.